Всички ученици ще ползват безплатни учебници. Това решиха депутатите днес.Единодушно със 190

...
Всички ученици ще ползват безплатни учебници. Това решиха депутатите днес.Единодушно със 190
Коментари Харесай

Всички ученици ще ползват безплатни учебници, реши Народното събрание

Всички ученици ще ползват безплатни учебници. Това взеха решение депутатите през днешния ден.

Единодушно със 190 „ за “ народните представители одобриха на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Закона за предучилищното и учебното обучение. С него се въвеждат безплатни учебници за учениците от 1 до 12 клас, съобщи БГНЕС.

Законопроектът влиза в действие от учебната 2024-2025г. Гласуването мина без спор, а след него от парламентарната естрада водачът на левицата Корнелия Нинова благодари на депутатите, че са приели законопроекта единомислещо.

Необходимите средства за безвъзмездни учебници от 8 до 12 клас все още, с регистриран инфлационен показател, възлизат на около 80 млн.лв. за първата образователна година от използване на законопроекта, съответно по 8 млн.лв за втората и третата година от използването на учебниците, показват в претекстовете си вносителите.

„ Днес Българска социалистическа партия направихме още една крачка за действителна обществена  подкрепа на децата и младите фамилии. Нашият закон за безвъзмездни учебници по общообразователните предмети за всички възпитаници до 12 клас от 2024 година бе признат с цялостно единогласие. 300 000 деца ще получат тази обществена облага. Семействата им ще спестят по 300 лева, които могат да употребяват за други потребности на децата си. Грижата за децата и младежите е водеща в работата ни “, написа водачът на левицата във фейсбук.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР